Tuvalet kağıdı rulosu
Yüz ifadelerinin olduğu kağıt
Uhu
Makas
Boya Kalemleri Yapım Aşamaları:
Buradaki şablonu basın.Duyguların olduğu dikdörtgen bölümü ve daireleri keserek ayırın. Duyguların olduğu kısmın altındaki kesik çizgileri de küçük küçük kesin.
Duygu ifadeleri rulo olacak şekilde uzun kenarından yapıştırın.
Daha sonra tuvalet kağıdı rulonuza yüz ifadelerinin gözükeceği yükseklikte bir daire kesin.
Sonra duygu ifadelerinin olduğu kağıdı tuvalet kağıdı rulosunun içine
Kırılmayacak bir ayna
Duyguları anlatan hikaye kitapları
Boya kalemleri ile bir defter
Peluş bir oyuncak Çocuğunuza odasının bir bölümüne Duygu Köşesini oluşturduktan sonra (aynayı çocuğunuzun boyuna göre ayarlayın) ona Duygu Köşesini tanıştırın. Birlikte hikaye kitabını okuduktan sonra çocuğunuz oradaki duyguları yaparak kendini aynada inceleyebilir, dilersen hissettiği duygular ile ilgili resim çizebilir veya yazı yazabilir. Bu bölgeyi her duygu için kullanbileceğini ona iletebilirsiniz. 3. Çocuğunuza olumsuz duyguların doğal olduğunu ancak uygun yollar ile bunu ifade etmesinin önemli olduğunu ona öğretebilirsiniz.Olumsuz duyguları hissettiğinde yapabileceği şeylere bir kaç öneri olarak aşağıdakileri kullanabilirsiniz. Dilerseniz bu konu ile ilgili kullanabileceğiniz Sakinleşme Kutusuna da göz atabilirsiniz.
Öncelikle çocuğunuza sakinleşmeyi öğretmek için derin nefes almaktan başlayabilirsiniz. Bunu çocuğuzun karnına bir kağıttan gemi koyarak yatmasını isteyin. Daha sonra karnını deniz gibi düşünmesini ve her derin nefes aldığında, verdiğinde geminin yukarı ve aşağıgideceğini göreceğini anlatın.Derin nefes alma çalışması için dilerseniz baloncuk üflemeyi veya bir rüzgar gülünü de kullanabilirsiniz.
Çocuğunuzun bedenini rahatlatmayı öğrenmesi için de yumuşakça olan bir topu elleri ile sıkıca sıkması ve daha sonra geveşetmesini isteyebilirsiniz.
Evde oyun hamurunu yaptıktan sonra onu masa üzerinde dilediğince ezebilir veya balonlu paket kağıtlarındaki balonları elleri/ayakları ile patlatabilir. 4. Çocuğunuz ev dışında olumsuz duygular hissettiğinde elinin altında rahatlamak ve kendini kontrol etmesine yardımcı olacak Stres Topu'nu yapabilirsiniz. Malzemeler:
Balon
Un/Nişasta
Huni Uygulama: Şişmemiş balonu tamamen dolana kadar un/nişasta ile doldurun. İçinde hava kalmayacak şekilde balona düğüm atın. 5.Çocuğunuz ile öfkelendiğinde/kaygılandığında/üzüldüğünde onu rahatlatabilecek etkinliklerin bir listesini hazırlayın. Dilerseniz bu konuda hazırlanan önerileri içeren yazılardan faydalanabilirsiniz. Listenizde sevdiği bir müziği dinlemek, banyo yapmak, koşmak gibi etkinlikler olabilir.Çocuğunuz sakinleştikten sonra konu ile ilgili konuşabilirsiniz.
Comments