top of page
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon

Çocuk ve Ödev: Ödev Sorumluluğunu Geliştirirken 9 Öneri

  • Yazarın fotoğrafı: Ayşe Başak Erk
    Ayşe Başak Erk
  • 16 Ara 2013
  • 2 dakikada okunur
  1. Çocuğunuzun öğretmenlerini iyi tanıyın. Öğretmenlerinin ödevlerden beklentilerini, tarzlarını bilmek kolaylaştırıcı bir etkendir.Öğretmenlerine de ödev konusunda ne kadar aktif olmanız gerektiği hakkında da bilgi alabilirsiniz.

  2. Çalışma alanını düzenleyin. Çocuğunuza uygun bir çalışma alanı hazırlamanız hem dikkatini yoğunlaşırmada hem de planlama becerileri açısından önemlidir.Çalışma masası mümkünse boş bir duvara baksın, yeterli ışığının olması ve kalem, makas gibi kullanacağı malzemelerinin ulaşılabilirliği önemli ve ihtiyacı dışındaki malzemeleri çalışma sırasında çekemecesine kaldırın.

  3. Çalışma sırasında dikkatini dağıtacak uyarınları en aza indirmeye çalışın.Televizyonun açık olmaması, kullanıyor ise cep telefonunun yanında olmaması, bilgisayarın kapalı olmaması gibi.

  4. Belirli çalışma saatleri düzenleyin.Çocuğunuzun ne zaman çalışmaya daha yatkın olduğunu gözlemleyin ( eve gelir gelmez mi, bir şeyler atıştırıp dinlendikten sonra mı, akşam yemeğinden sonramı vb.), belirlediğiniz bu zaman diliminde tutarlı olarak her gün çalışma masasında olsun.

  5. Çocuğunuzun organize olmasına yardımıcı olun.Normalden daha karmaşık bir projesi /ödevi var ise birlikte öncelik belirleyin ve bir sistem oluşturun. Hangi alandan başlayarak daha sonra yapacaklarınızı listeleyin.Her gün ödevlerini hangi sıra ile yapacağını da planlayabilirsiniz.

  6. Ödevlerini yaparken çocuğunuza zorlandığı alanlarda yardımcı olurken, her ödevini /projesini sizin yapmamanız önemli. Çocuğunuzun elinden gelenin en iyisini yaptıktan sonra takıldığı alanlarda sizing devreye girmeniz daha uygun olacaktır.

  7. Bazı durumlarda ödevini “yapmama” seçiminin sonuclarına çocuğunuzun kendisi karşılamalıdır. Bu gibi durumlarda çocuğunuza hatırlatmanızı yaptıktan sonra, bir daha hatırlatma yapmayacağınızı ona iletin.Gerekli durumda öğretmenine neden ödevini tamamlamadığı açıklayabileceğini suçlayıcı ve öfkeli olmayan, nötr bir tonda ona iletin.

  8. Çocuğunuzu motive edin ve yönlendirin.Çocuğunuzun akademik hayatındaki yeniliklerden haberdar olun. Hangi gün sınavları var hangi güne etkinliğini tamamlaması lazım vb.

  9. Çocuğunuzun aldığı nottan çok çabasını takdir edin. Çocuğunuzla ödev savaşını bitirme yazısına da göz atabilirsiniz. Eğer çocuğunuzun bir alanda çok güçlük çektiğini veya dikkatini toparlamakta güçlük çektiğini gözlemliyor iseniz bir uzmandan öğrenme ve dikkat becerileri için destek almanız uygun olacaktır. .

Teşekkürler!

DİKKAT!

cocuklaringelisimi.com içerikleri kişiyi bilgilendirmek, genel öneriler sunmak amacıyla hazırlanmaktadır. Bu bilgiler şahsi tanı ve tedavi yöntemi olarak değerlendirilmemelidir. Sitede yer alan bilgiler psikolojik /eğitimsel müdahalenin yerini tutmaz. Kendi ruhsal,fiziksel sağlığınız yada çocuğunuzun ruhsal,fiziksel sağlığı ile ilgili herhangi bir şüpheniz olduğunda daima uzmanlar ile temasa geçmelisiniz. Siteden yapılan alıntılar tek koşul altında izin kapsamındadır. Alıntı yapmak için blog sahibinden izin alınmalı, alıntı için bu sitenin linki ve ismine görülür şekilde yer verilmelidir. Aksi 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon

© 2035 by Bump& Beyond. Powered and secured by Wix

bottom of page