top of page
  • AyÅŸe BaÅŸak Erk

Renkli Slime Yapımı ve Slime ile 5 Yapılabilecek Faaliyet

hamur-elastik

  1. 1/4 bardak beyaz tutkal

  2. 45 mls su (damlatıcı kullanabilirsiniz)

  3. 1/4 bardak su

  4. 1/4 yemek kaşığı boraks

  5. 2 plastik bardak

  6. Cam karıştırma kabı

  7. 2 karıştırıcı

  8. Sıvı gıda boyasıSlime Yapım Aşamaları:

  9. Plastik kabının bir tanesine tutkal ve 45 ml su eklenir ve iyice karışana kadar karıştırılır. Daha sonra renkli elastik hamur isteniyor ise bu aşamada gıda boyası eklenir ve karıştırılır.

  10. İkinci plastik kaba 1/4 bardak su ve gerekli miktar boraks eklenir, eriyene karıştırılır. Cam karıştırma kasesine önce tutkal ve su karışımı dökülür daha sonra yavaşça boraks karışımı karıştırılarak eklenir. Her iki karışım reaksiyona girerek elastik hamur maddesini oluşturur.

elastik-hamur

Elastik Hamur ile Yapılabilecek Eğitici ve Eğlenceli Etkinlikler:

  1. Konfeti Yapma: Bu basit etkinlik ile çocuğunuzun el kaslarını güçlendirebilirsiniz. Çocuğunuzdan ne kadar çok "konfeti" yapabilir ise yapmasını isteyin. Konfetilerin işaret parmağı ve baş parmağı ile yapılması daha faydalı olacaktır.

  1. Şekli kopya etme: Kartona bir şekil/sayı/harf çizin ve çocuğunuzun önüne koyun. Hamur ile kartondakini yapmasını isteyin.


  1. Hamur için boş bir çerçeve/kalıp seçin. Daha sonra parmaklarını kullanarak çocuğunuzun tüm kalıbı hamuru ile doldursun.

  1. Çocuğunuzun yaşına ve becerisine uygun olacak

hamur-etkinligi
  1. Bir kutuya çocuğunuzun tanıdığı ve izini çıkarabileceğiniz nesneleri koyun. Önce hamurunuzu açın daha sonra sıra kimde ise kutudan bir nesne seçsin ve izini hamuruna çıkarsın, diğer kişi de hangi nesnenin izi olduğunu bulmaya çalışsın.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page