top of page
  • Ayşe Başak Erk

Anneler Günü Sanat Etkinlik Önerileri

Çocuğunuz ile birlikte anneler gününe özel hediyeler hazırlamak istiyorsanız sizler için anneler günü hediye fikirlerini aşağıdaki listeledik.


Anneler günü için Kalp Pizza


· 250 gr un

· 1 çay kaşığı hazır maya

· 1 tutam tuz

· 1 çay kaşığı zeytinyağ

· Gerektiği kadar su

Pizza hamurunu çocuğunuz ile yoğurun ve kalp şeklini verin. Pizzanın üzerine annenin sevdiği malzemeleri ekleyin ve 15-20 dakika kadar fırınlayın.








Anneler günü için Kalp Kolye


· Tutkal hamuru ( evde kolay tutkal hamuru yapımı tarifi için tık tık)

· Gazlı kalem

· İp

· Makas

· Kurşun Kalem

Çocuğunuz ile tutkal hamurundan kalp kallbı ile şekilleri çıkarın. İpin geçebilceği büyüklükteki delikleri kurşun kalem ile açın. Sonrasında anneler günü kalplerini kurumaya bırakın. Gazlı kalem veya akrilik boya ile çocuğunuzdan kalpleri süslemesini isteyin. Dilerseniz kalpleri cilalayabilir, böylece daha dayanıklı ve parlak olmalarını sağlayabilirsiniz.


Anneler günü için Bez Çanta


· Açık renk düz bez çanta

· Kumaş boyası

Kumaş bez çanta üzerine ne yapmak istediğinize karar verdikten sonra kumaş boyaları ile deseninizi çocuğunuzla tamamlayın. Dilerseniz yandaki gibi çocuğunuzun el baskısını parmak boyaları ile çıkardıktan sonra kumaş boyası ile üzerinden geçebilirsiniz.



Bir başka fikir ise kartondan bir kalp kesin, bez çantanın istediğiniz bölgesine yerleştirin. Kulak çöpü veya bir kalemin arkası ile kumaş boyasını noktalar halinde kalbin kenarını süsleyin.



Anneler günü için Kalp Baskısı

· Havlu kağıt rulosu


· Akrilik/parmak boyası

· Kağıt

· Kağıt tabak

Havlu kağıt rulosunu içeriye doğru bir kavis halinde kalp oluşturacak şekilde katlayın. Boyayı kağıt tabağa dökün. Çocuğunuz boyaya kalp kalıbını batırdıktan sonra kağıda kalpler çıkarabilir. Dilerseniz bu desen ile bir anneler günü kartı yapabilir veya anneler günü resmi hazırlayıp çerçeveletebilirisiniz.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page